20.8.22

Tiedote 20.8.2022

Tervehdys!

Loppukesää ja elokuuta on vielä jäljellä. Palailemme taas vähitellen yhdistyksen syksyn ohjelmiin.

La 3.9 sukututkimuspäivä Valkoisen Ruusun koululla. Aiheena periminen ja perinnöt.

La 24.9 kuukausitapaamisessa forssalainen sukututkija Heimo Outola kertoo Amerikan siirtolaisuudesta.

La 29.10 kuukausitapaamisessa ikaalilaissyntyinen lehtori Arttu J. Lammi kertoo kirjoittamastaan Luomajärven sukukirjasta.

La 26.11 yhdistyksen pikkujoulut.


3.9. Sukututkimuspäivä

Sukututkimuspäivä on Valkean Ruusun koululla (os. Koulunpolku 4, Ikaalinen) klo 10.00-15.00. Aiheena on periminen ja perinnöt – ”Nyt meidät hukka perii”. Sukututkija ja sukututkimuksen opettaja Juha Vuorela pitää luennon: Holhouksenalaisuudesta tasa-arvoon – naiset omaisuutta perimässä. Toisena luennoitsijana päivillä on arkistolaitoksen ylitarkastaja Juho Mattila. Mattilan aihe: Perinnöt ja maa. Hän käy läpi perintökaarta ja sen vaikutusta muihin maanomistusasioihin ja niiden lähteisiin. Yhdistyksen puheenjohtaja Mauri Rönni kertoo perintöesineistä, niiden merkityksestä ja symboliikasta. Sukututkija Sirpa Karppinen kertoo tapauksen Kangon perintötalon jakautumisesta.

Päivillä on helpdesk-pisteet ja maksullinen ruokailu. Esillä on myös esineistöä. Luvassa myös arpajaiset. Varatkaa käteisrahaa mukaan.

Luentoihin on mahdollista osallistua Teams-yhteyksin.

Toivomme jäsenistön tuovan perintöesineitään näytteille sukututkimuspäivään.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Lämpimästi tervetuloa sukututkimuspäiville.


Ikaliini 26

Ikaliini-lehti on työn alla ja mielellään otamme vastaan sukututkimusaiheisia juttuja ja kuvia. Niitä voi lähettää yhdistyksen sähköpostiin (ikaalisten.sukututkijat@gmail.com) Ikaliini 26 ilmestyy tammikuulla 2023. Luvassa on taas laadukasta luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti