23.7.21

KESÄRETKI 21.8.2021

IKAALISTEN SUKUTUTKIJOIDEN KESÄRETKI RAUMALLE lauantaina 21.8.2021 klo 10.30

Päivä Raumalla alkaa opastetulla kierroksella Sammallahdenmäellä (Savulaaksontie 181). Sammallahdenmäki on Rauman toinen UNESCOn maailmanperintökohde ja se kertoo uskonnosta ja hautaustavoista pronssikaudella. Sammallahdenmäki sijaitsee kauniin metsän keskellä. Maasto on kallioista metsämaastoa. Opastuksen kesto on 1h. Opastuksen jälkeen matka jatkuu kohti Rauman keskustaa.

klo 12.15 Lounas teatteriravintola Ankkurissa (Alfredinkatu 2). Lapskoussimenu: lapskoussia, voisulaa, punajuurta, suolakurkkua, olutleipää & käärmepatonkia, voita, jäävettä, FresCon pannaria, hilloa & kermavaahtoa, kahvia/teetä. (Lapskoussi on raumalainen perinneruoka pitkään kypsennetyistä lihasta, juureksista ja mausteista.)

Lounaan jälkeen on aikaa tutustua omatoimisesti Vanhan Rauman ihastuttaviin putiikkeihin ja ainutlaatuiseen tunnelmaan. Kauniiseen Pyhän Ristin kirkkoon voi myös käydä tutustumassa, sen aukioloaika on klo 11.00 – 15.00.

klo 14.30 Aloitetaan opastettu kävelykierros UNESCOn maailmanperintökohde Vanhassa Raumassa. Opastus alkaa Vanhan Raatihuoneen edestä (Kauppakatu 13). Kierroksella kuullaan ainutlaatuisen alueen historiasta ja nykypäivästä, ja tutustutaan laivanvarustajan kotimuseo Marelaan (maksu 3,00 € erikseen). Opastuksen kokonaiskesto on 1,5 tuntia. Opastus päättyy Cafe Salin eteen.

klo 16.00 Kahvihetki Cafe Salissa torin laidalla, jossa nautitaan talon kahvi tai tee ja voisilmäpulla.

Retki maksaa 60,00 € / henkilö, ei-jäseniltä sama hinta.
Hinta sisältää bussikuljetuksen, ruokailun, opastukset ja kahvit.

Kotimuseo Marelan sisäänpääsymaksu 3,00 € ei sisälly kokonaishintaan, joten jos haluatte siihen tutustua, varaattehan tasarahan mukaanne. Myös museokortilla pääsee.

Ikaalisten Auto Oy:n bussi lähtee Ikaalisten torilta klo 8.00.
Sieltä jatkamme Kyröskosken linja-autoasemalle ja edelleen Vammalan ja Huittisten kautta Raumalle.
Jos tulette matkalta kyytiin, ilmoittakaa, mistä tulette.

Koska tarkka henkilömäärä ja ruoka-ainerajoitteet pitää ilmoittaa Raumalle viimeistään 6.8., niin tarvitsemme sitovat ilmoittautumiset maksuineen viimeistään 5.8.2021.

Suur-Ikaalisten Sukututkijat ry:n tilinumero on FI87 4503 1020 0143 89.

Ja pelkkä maksu ei riitä, vaan retkelle pitää ilmoittautua joko SIS:n sähköpostilla ikaalisten.sukututkijat@gmail.com tai puhelimitse Irma Rönnille, puh. 050 3260709.

Muistakaa myös kertoa ruoka-ainerajoitteista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti