18.3.14


 
                                                                                Jäsenkirje maaliskuu 2014


Hyvät Sukututkijat

Lumettoman talven jälkeen on kevättä ilmassa. Toivomme, että päivien pidentyessä myös jäsenistö ehtisi tapahtumiimme. Tervetuloa!

Vuosikokous
Suur-Ikaalisten Sukututkijat ry:n vuosikokous pidetään lauantaina 29.3.2014 klo 13.00 Aito Säästöpankin kokoustilassa, Vanha Tampereentie 18–20, Ikaalinen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kokouksen alussa, klo 12.00 lähtien, yhdistyksemme tarjoaa täytekakkukahvit.
Kokouksen päätyttyä FM Marjo Heikkilä kertoo aiheesta Paikannimet ja historia.

Ikaliini 17
Uusin jäsenjulkaisumme ilmestyy vuosikokouspäivänä. Lehden sisältönä on mm. Kerttu Kota-ojan kirjoitus Hällfors-suvusta ja liittymisestä Ikaalisiin, matkakertomus viimekesäisestä retkestämme Honkajoelle ja Karviaan sekä Rauni Virtasen artikkeli Kyrön Skanssista Erämaalinnakkeesta suurtilaksi. Lehden hinta on jäsenille 6,00 €, ei-jäsenille 8,00 €.
 
Ikaliini 18
Seuraava Ikaliini on 20-vuotisjuhlanumero, johon toivotaan teidän juttujanne. Aina jutun ei tarvitse olla kirkonkirjoihin tai muihin arkistolähteisiin perustuvaa tutkimusta, toki sellaisetkin artikkelit ovat toivottuja, mutta perinteen tallennus, muistelmat ja tarinat tuleville sukupolville ovat myös toivelistalla. Ota yhteyttä hallituksen jäseniin tai s-postiimme kautta.

Kevään kuukausitapaamiset
Huhtikuun jäsentapaamisessa 26.4.2014 klo 13.00 FM Hanna-Leena Aution aiheena on Sukupuoli, vastuu ja vallan rajat. Avioriitoja 1840-luvun Ikaalisissa.
Toukokuussa 24.5.2014 klo 13.00 FL Matti Vuorikoski esittelee kirjansa Juhtimäki ja kertoo uudesta Sisätön ja Vahon kylien kirjahankkeestaan.
Ulla-Maija esittää Aatto Mäkisen valokuvia luentojen päätteeksi.

Ennakkotietoa kesästä ja syksystä
Olemme suunnitelleet kesäretkeä elokuulle jolloin ei ole kuukausitapaamista. Toivomuksia retkikohteesta voi esittää.
Sukututkimuspäivä on sovittu pidettäväksi 6. pnä syyskuuta Ikatalla.
Kuukausitapaamiset ovat syys- ja lokakuun viimeisenä lauantaina ja marraskuun viimeisenä lauantaina vietämme pikkujouluja.

Ulla-Maija ja Mirjami

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti